A Travellerspoint blog

yogyakarta

rain 30 °C

We starten de dag met een bezoek aan het keraton in yogyakarta. Dit is het paleis van de sultan van
yogyakarta. Hij heeft geen politieke macht als sultan, maar door het feit dat ze hem gouverneur gemaakt hebben van yogyakarta heeft hij dit dus wel.
Wat we hier voornamelijk uit opgemaakt hebben is het feit dat deze sultans allemaal sloebers waren en er bestond ook een oppersloeber met maar liefst 30 vrouwen. Op de foto zag hij er dan ook heel moe uit :). De vorige sultans hadden dan ook super veel kinderen en dat kon dus oplopen tot 80! De eerste vrouw die een zoon kreeg werd dan ratu (koningin). De huidige sultan is een braveke, die heeft met 1 vrouw genoeg en hij heeft 5 dochters. Aangezien hij geen zoon heeft zal zijn broer sultan worden na zijn dood.

Hierna hebben we een bezoek gebracht aan een batik atelier. Het is echt bewonderingswaardig hoe deze mensen dit allemaal maken. Echt alles is met de hand en gebeurt ook zeer zorgvuldig. We hebben hier dan natuurlijk ook een souvenir meegenomen.
Nog meer en fijner werk konden we bewonderen in een zilveratelier. Echt geweldig wat die mensen kunnen. Ik zou er geen geduld voor hebben. Hier kon ik de oorbellen dan weer niet laten liggen :)

Na ons buikje gevuld te hebben met noedels en rijst gaan we door naar prambanan.
Prambanan is een prachtig hindoeistisch complex. Aangezien er 4 jaar geleden een aardbeving is geweest konden we spijtig genoeg de tempel van shiva (grootste tempel) niet binnen. De andere tempels konden we wel in wat we dan ook deden.
Volgens het hindoestisch geloof is de weg naar nirvana zeer moeilijk. Vandaar dat er ook een zeer stijle trap is naar de binnenkant van de tempel. Met deze hitte voel je dan ook zo het zweet van je aflopen als je naar boven klimt. Maar het was echt de moeite om de tempels allemaal te bekijken.

Het valt ons op dat de beelden en inkervingen beter bewaard zijn gebleven dan deze in borobudur. Er waren nog meer details te zien. Op zich is prambanan ook een mooier complex dan borobudur, maar beide zijn zeker de moeite.
Van ons sterrenleven hebben we niet veel gemerkt vandaag en dus moesten we gelukkig niet meer poseren voor de foto (enkel voor onze eigen camera). Ook de verkopers zijn minder hard selling zo kun je ook met volle teugen genieten!

Nu zijn we nog even aan het relaxen, spijtig genoeg is het weer aan het regenen. Maar langs de andere kant doet dit wel goed, want aan prambanan was de zon verschroeiend.

Morgen een tocht van 11h naar malang om zo verder te trekken naar bromo!

Vele groetjes,

Rowin en deborah

Posted by DDePauw 01:45 Archived in Indonesia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Waauw Debo, klinkt allemaal super! We volgen jullie blog op de voet! (het doet ons ook al wat wegdromen naar oktober)
Het lijkt mij ook dat we genoeg plaats/centjes voor souveniertjes moeten voorzien als ik dat hier zo lees :)
Geniet ervan en keep us posted!

by SarahHeun

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint