A Travellerspoint blog

malang-bromo

overcast 27 °C

Na een welverdiende nachtrust trekken we er eerst op uit in malang.
Dit is naast Bandung tevens een studentenstad van java, ipv een katholieke universiteit zijn hier dan wel 2 islam universiteiten.
Aangezien dit toch een absolute must is in azie kruipen we hier dan in een becak (fiets met een stoeltje vooraan) om een toer te maken rond Malang.
Rowin vond dit natuurlijk geweldig, maar ik klom er toch maar met een bang hart in. Dit is wel normaal hoor als je dit verkeer ziet en heel de tijd het gevoel hebt dat de becak zal botsen met een of andere brommer.
Al bij al was ik wel al wat geruster na een paar minuten rijden. Die mannen doen dit immers dagelijks. Hier merken we toch ook weer zeer sterk dat ze geen westers getinte mensen gewoon zijn aangezien we ook nu voortdurend worden nageroepen en verschillende mensen dat naar ons wuiven. In die becak leken we dan ook precies de koning en koningin.

We zijn ook even gestopt aan een lokale markt, maar daar kreeg ik het al snel benauwd. Het was een overdekte lange gang met vanalles en nog wat op elkaar gestapeld. En dan kwam er nog eens bij dat ze mij aan elk standje begonnen aan te raken. Ook hier waren ze blonde vrouwen duidelijk niet gewoon. Dit vond ik er toch wat over en we besloten verder te gaan.
Verder bezoeken we nog een chinese tempel (zeer kitsch) en een vogel/dierenmarkt, want ja hoor hier vond je naast gekleurde kuikens ook tokes, apen in een kooitje en zelfs kraaien, echt wel zielig zo.

Rond 2h in de namiddag zetten we onze tocht verder naar de bromo cottages waar we zullen overnachten om heel vroeg in de ochtend naar bromo te trekken.
Wanneer we daar aankwamen moesten we toch even wennen. Tenslotte zaten we ook 2000 meter boven zeespiegel. Echt letterlijk in de wolken dus. Onze kamer is werkelijk zo vochtig dat er een enorme stank hing. Ik was toch blij met het idee dat ik vroeg moest opstaan en niet lang in dit hotel moesten verblijven.

Posted by rowin 03:44 Archived in Indonesia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint